Skip to main content
Tampereen yliopiston kirjastoTampereen yliopistoTampereen yliopiston kirjasto

Käsikirjoitusarkisto: Ohjeita käyttäjälle

Käsikirjoitusarkisto

Tampereen yliopiston kirjaston käsikirjoitusarkistossa on erikoiskokoelmia, jotka sisältävät kirjailijoiden ja tutkijoiden aineistoa. Useimmat niistä on järjestetty ja luetteloitu ja osa myös mikrokuvattu.

Käsikirjoitusarkiston kokoelmat on saatu yksityishenkilöiden tai perikuntien lahjoituksina kirjastolle ja yliopistolle. Kirjasto on järjestänyt ja luetteloitunut aineistoa sekä säilytettäväksi että tutkijoiden käytettäväksi. Aineistoa on noin 115 hyllymetriä. Yksityiskohtaisia luetteloita arkistokokoelmien sisällöstä voi tiedustella Linnan asiakaspalvelusta.

Käsikirjoitusarkiston kokoelmat ovat suljetussa varastossa. Asiakkaan tilaama aineisto noudetaan sieltä käytettäväksi lukusaliin. Käsikirjoitusarkiston kokoelmien käyttöön tarvitaan lupa. Osassa aineistoa on lahjoittajien asettamia käyttörajoituksia. Käyttöluvan myöntämisestä asiakas saa ilmoituksen puhelimitse tai sähköpostiin.

Useimmat käsikirjoitusarkiston kokoelmat löytyvät kohdehenkilön nimellä luetteloista  Kohdehenkilöt A-L ja  Kohdehenkilöt M-Y. Näihin kuulumaton muu aineisto on järjestetty sisällön mukaan. Myös tästä aineistosta on kirjaston asiakaspalvelussa tarkka luettelo.

Lisätietoa kokoelmien käytöstä saa Linna-kirjaston asiakaspalvelusta puh. 040 190 9699, sähköposti:tietopalvelu@uta.fi.

Käsikirjoitusarkistoa hoitaa Esa Hakala puh. 050 407 9124.

Kokoelmia ovat järjestäneet arkistonhoitajat Aino Karvonen ja Maija Jantunen.