Skip to main content
Tampereen yliopiston kirjastoTampereen yliopistoTampereen yliopiston kirjasto

RefWorks: Yleistä

HUOM!

Tämän vanhan RefWorks-käyttöliittymän tuki loppuu vuoden 2018 aikana. Tarkempaa päivämäärää ei ole annettu. Kysyimme asiaa (18.9.17) RW-tuesta ja he vastasivat näin: “We foresee Legacy RefWorks being supported well into 2018. There is not a formal date set for the program to be retired.”.

Voit siirtyä käyttämään uutta RefWorksia. Uusi RefWorks -opas

Mikä RefWorks on?

RefWorks on www-pohjainen viitteidenhallintaohjelma, jota voit käyttää kaikkialla, missä on Internet-yhteys. Voit luoda RefWorksiin oman tilin, johon voit koota viitteitä ja liitetiedostoja eri lähteistä omaksi tietokannaksi. RefWorks-tilillesi voit siirtää viitteitä lähes kaikkien huomattavien lehden- tai kirjankustantajien tietokannoista kuin myös Tampereen yliopiston kirjastotietokannasta Andorista. Voit tehdä viitteistä luetteloita, tulostaa ja lähettää niitä sähköpostilla sekä poimia viittauksia kirjoittamaasi tekstiin. RefWorksin avulla voit tehdä lähdeviittaukset käsikirjoitukseen samalla kun kirjoitat tekstiä. Viittausten perusteella ohjelma laatii lähdeluettelon valitsemasi viittaustyylin mukaisesti.

RefWorksista on julkaistu uusi versio heinäkuussa 2016, ks. Uusi RefWorks -opas.

Vanhan RefWorks-käyttöliittymän (Legacy RefWorks) tuki loppuu vuoden 2018 aikana. Tarkempaa päivämäärää ei ole annettu. RW-tuki on 18.9.2017 vastannut: “We foresee Legacy RefWorks being supported well into 2018. There is not a formal date set for the program to be retired.

Siirrettäessä viitteitä tietokannoista valitse "Legacy RefWorks", jos käytät vanhaa versiota.

RefWorks-koulutukset

AiheRefWorks-viitteidenhallintaohjelman perustoiminnot

Kohderyhmä: Tampereen yliopiston opiskelijat, henkilökunta ja TAYS:n henkilökunta

Osallistujilta edellytetään tiedonhaun perustaitoja.

Arvon koulutustilaisuudet on tarkoitettu erityisesti Kaupin kampusalueen tieteenalayksiköiden opettajille, tutkijoille ja opiskelijoille sekä TAYS:n henkilökunnalle. Huom! Kaupin kampuksen opetusohjelmiin sisältyviin RW-koulutuksiin (hoitotiede, kansanterveystiede, bioteknologia) on erillinen ilmoittautuminen ko. oppiaineen koulutusten kohdalla.

- - -

Keväällä 2017 järjestetään koulutusta Uudesta RefWorksista seuraavasti:

Ota yhteyttä!

Jos jokin askarruttaa RefWorksissa, voit ottaa yhteyttä:

Tietopalvelu: tietopalvelu@uta.fi

RefWorks-webinaareja

Webinaareja eri aiheista: RefWorks Webinars

Videotutoriaaleja: RefWorks YouTube channel

RefMobile

Mobiilikäyttö: http://www.refworks.com/mobile/

Kirjaudu sivulle omalla RefWorks-tunnuksellasi

RefWorks-pikaohje