Skip to main content
Tampereen yliopiston kirjastoTampereen yliopistoTampereen yliopiston kirjasto

Valmiin opinnäytteen jättäminen arvioitavaksi ja verkkojulkaiseminen - lisensiaatintyöt, syventävät työt ja pro gradut: Aloita tästä

Ennen NettiOpsuun tallentamista

Syventävät työt ja pro gradut

Tallenna opinnäyte NettiOpsuun vasta sen jälkeen kun olet saanut ohjaajaltasi luvan palautukseen.

Ennen työn palautusta NettiOpsuun ohjaajan on tehtävä opinnäytteen virallinen alkuperäisyystarkastus Turnitin-plagioinnintunnistusjärjestelmän avulla. Lue lisää: Opiskelun etiikka (esim. kohta Usein kysytyt kysymykset) sekä Turnitin-järjestelmä.

Tarkista myös, että työsi tiivistelmä on mm. muodoltaan tiedekuntasi ohjeistuksen mukainen (esim. Ohjeet lääketieteen syventävien opintojen kirjallisen työn kirjoittajille).

 

Lisensiaatintyöt

Tallenna lisensiaatintyö NettiOpsuun vasta, kun se on korjattu ja tarkastettu tiedekunnassasi. Tarkastusta varten työ jätetään tiedekuntaan kansioituina paperiversioina. Tarkemmat ohjeet saat ohjaajaltasi/tiedekunnastasi.

Muista virallinen Turnitin-tarkastus. Turnitin-järjestelmä - Huomaathan lisätä  Turnitin-tarkastettuun lisensiaatintutkimukseen merkinnän: "Tämän julkaisun alkuperäisyys on tarkastettu Turnitin OriginalityCheck -ohjelmalla Tampereen yliopiston laatujärjestelmän mukaisesti" (englanniksi: "The originality of this thesis has been checked using the Turnitin OriginalityCheck service in accordance with the quality management system of the University of Tampere").

Ks. Opiskelun opas - Perustietoa - Opiskelijan sähköiset palvelut - Turnitin-järjestelmä - Kysymyksiä ja vastauksia Turnitinista ja opiskelun etiikasta - Väitöskirjat ja lisensiaatintutkimus

 

Valinnaisten opintojen syventäviin opintoihin kuuluva tutkielma (ns. ”sivugradu”)

Valinnaisten opintojen tutkielmia ei palauteta NettiOpsuun (käytäntö vuodesta 2016 alkaen). Valinnaisten opintojen tutkielmat palautetaan tiedekuntaan, joka huolehtii hyväksytyn tutkielman lähettämisestä kirjastoon julkaisua ja arkistointia varten. Kirjasto kysyy opiskelijalta julkaisuluvan erillisellä lomakkeella.

Varmista, että olet palauttamassa työstäsi lopullista, oikoluettua ja Turnitin-tarkastettua versiota.

Olethan lisännyt työhösi sivunumerot sekä päivittänyt kansilehden tiedekuntatiedot (uudet tiedekunnat 1.1.2017 alkaen) sekä tarkistanut muotoilut?

Voit tallentaa työsi NettiOpsuun vain kerran.

NettiOpsu-tallennus kannattaa tehdä hyvin nukutun yön jälkeen, ei aamuyön tunteina. Tarkista siis vielä kerran, että olet palauttamassa työstäsi oikeaa versiota!

Tallenna opinnäytteesi yhtenä tiedostona PDF-muotoon (suositus: PDF/A) omalla nimelläsi (Virtanen_gradu.pdf). Tee tallennus koneella, jolla on pdf:n tekoon tarkoitettu ohjelma. Pitkäaikaissäilytyksen vuoksi on suositeltavaa tallentaa dokumentti PDF/A-muotoon.

PDF-ohje esim. opinnäytteen muuttamiseksi pdf:ksi.

Tarkista, että olet muistanut liittää työhösi kansi- ja tiivistelmäsivut.

Tarkista, että pdf-tallenne vastaa alkuperäistä tiedostoa sivunasettelultaan ja muilta yksityiskohdiltaan. Varmista, että käyttämäsi fontti  on sisällytetty tiedostoon, jotta mm. painojäljestä tulee toivomasi. Varmista myös, että tiedostoon sisältyy nimiösivu, eli sivu, jossa on oma nimesi ja opinnäytteen nimi, oppiainetieto jne. sekä tiivistelmä. Muista, että vastaat itse tiedoston oikeellisuudesta.

Tarkista vielä, että PDF-tiedoston metatiedot ovat oikein, jotta mm. netin hakukoneet löytävät työsi. Tarkista esimerkiksi tekijä- ja nimeketietojen oikeellisuus PDF:n kohdassa Tiedosto - Ominaisuudet - Kuvailu.

Jos työsi koko on yli 50 MB ja/tai PDF:n tallennus NettiOpsuun ei onnistu, otathan yhteyttä yliopiston tietohallinnon neuvontaan it-helpdesk[at]uta.fi tai Tutkielmat-tiimiin tutkielmat[at]uta.fi

Varmista, että sinulla on tekijänoikeus opinnäytteeseesi sisältyviin kuviin, taulukoihin tai muuhun aineistoon, tai että olet hankkinut niihin verkkojulkaisuluvan.

Ks. Verkkojulkaiseminen - Tarkista tekijänoikeudet

Huom! Jos tutkielma tai sen osa sisältää tieteellisen artikkelin, varmista, että kyseessä on lehtikustantajan sallima artikkeliversio (SHERPA/RoMEO). Varmista lisäksi, että myös artikkelin muut mahdolliset kirjoittajat hyväksyvät artikkelin julkaisemisen TamPub-julkaisuarkistossa.

Ks. Rinnakkaistallentamisen terminologia.

Jos annat verkkojulkaisuluvan, työsi julkaistaan TamPubissa, Tampereen yliopiston avoimessa julkaisuarkistossa.

Jos kiellät verkkojulkaisemisen, opinnäytteesi on luettavissa vain Tampereen yliopiston kirjastossa.

Ks. Verkkojulkaiseminen

Huom! Tampereen yliopisto tukee avointa tiedettä. Jos olet antanut työllesi verkkojulkaisuluvan, yliopisto maksaa työsi viralliskappaleen mustavalkopainatuksen. Lisätietoa painatuksesta.

Huolehdithan, että työssäsi ei ole sellaisia yksilöiviä tietoja, joita et tahdo julkisuuteen: esim. opiskelijanumero tai puhelinnumero tai osoite.  Tarkista myös tutkielmatiedostosi otsikko ja tekijätiedot kohdassa File - Properties - Description: Title ja Author. Tarkista, että tiedot kohdassa ovat oikein (tai tyhjänä).

Jos haluat tilata opinnäytettäsi omaan käyttöön, voit tehdä tilauksen painoon NettiOpsu-lomakkeella samalla, kun jätät työsi arvioitavaksi. Lisätietoa painatuksesta.

Loading ...

Miten prosessi etenee?

1. Kun ohjaaja antaa luvan, opiskelija jättää valmiin opinnäytteensä arvioitavaksi NettiOpsuun. NettiOpsusta työ etenee heti tarkastajille/tiedekuntaan, painoon sekä kirjastoon.


2. Juvenes Print painaa opinnäytteen ja lähettää viralliskappaleen kirjastoon.


3. Tiedekunta tarkastaa ja hyväksyy opinnäytteen.


4. Hyväksynnän jälkeen Tampereen yliopiston kirjasto julkaisee opinnäytteen TamPubissa, jos työlle on annettu verkkojulkaisulupa.


5. Tampereen yliopiston kirjasto luetteloi työn viitetiedot Tamcat-kokoelmatietokantaan ja säilyttää työn arkistokappaleen pysyvästi.

NettiOpsu-lomake

Tunnistaudu NettiOpsuun peruspalvelutunnuksillasi, ja valitse Valmistuminen.

Täytä Opinnäytteen jättäminen arvioitavaksi ​-lomake huolellisesti, sillä epätäydelliset tiedot hidastavat työsi käsittelyä.

Päivitä lomakkeelle sähköpostisi ja puhelinnumerosi, jotta paino ja kirjasto saavat sinuun tarvittaessa yhteyttä myös valmistumisesi jälkeen.


Huom! Jos jätät työsi arvioitavaksi loppukeväästä tai vuoden vaihteessa, varaudu pidempiin käsittelyaikoihin.

Näin etenet NettiOpsun palautuslomakkeella.

Tarkista lopuksi TamPub-tiedot

Kun opinnäytteesi on hyväksytty, kirjasto julkaisee työsi (tai vain metatiedot) TamPub-julkaisuarkistossa. Tietojen julkaisemisesta ilmoitetaan sinulle NettiOpsu-lomakkeella antamaasi sähköpostiin.

Ilmoituksen saatuasi tarkista vielä, että opinnäytteesi metatiedot (esim. kuvailusivun tiivistelmä) ovat kunnossa. Jos huomaat TamPubin tiedoissa korjattavaa, ota yhteyttä tutkielmat[at]uta.fi.