Skip to main content
Tampereen yliopiston kirjastoTampereen yliopistoTampereen yliopiston kirjasto

Andor-opas: Suomi

Andor-hakupalvelu - Tieteellisen tiedon aarreaitta

Jos Chrome-selain pyytää asentamaan Adobe Connect Add-inin, katso ohje

 

on Tampereen yliopiston kirjaston hakupalvelu, josta löydät kirjaston kokoelmat, kansainvälisiä artikkeleita, konferenssijulkaisuja ja kirjoja. Andor-hakupalvelu sisältää satoja tietokantoja ja miljoonia e-lehtiartikkeleita ja muita julkaisuja. 

1 Andor-hakupalveluAndor-hakupalvelussa voit tehdä aihehakuja, kun tarvitset tietoa laajemmin. Andorista löydät helposti ulkomaisia kokotekstiartikkeleita ja e-kirjoja. Andorin haku kohdistuu mm. Scopuksen, Web of Science'n ja Pubmedin tietokantoihin. Kirjaston kokoelmat eli  Tamcat sisältyvät myös Andor-hakupalveluun. Tarkennettu Andor-haku antaa mahdollisuuden tehdä edistyneempiä hakuja.

2 Tamcat on kirjaston kokoelmatietokanta, josta löydät helposti vain oman kirjaston kokoelman e-kirjat sekä painetut aineistot. Kokoelmatietokannassa voit tehdä itsellesi suosikkilistan.

Kirjaudu etäkäytössä Tamcatiin, kun haluat lukea e-kirjojaKatso kuvallinen etäkirjautumisohje.

E-lehdet - voit hakea kirjaston ostamia ja keskeisiä vapaasti saatavilla olevia e-lehtiä lehden nimellä tai tieteenalan mukaisesti.

4 Tietokannat - voit hakea tietokannan nimellä tai voit selata listaa aihealueittain.

5 Omat lainat - täällä pääset kirjautumaan omiin tietoihisi ja uusimaan lainojasi.

Etäkäyttö: Aloita aina kirjautumalla ensin kirjastoluettelo Tamcatiin, jolloin voit siirtyä halutessasi Andoriin tekemään tiedonhakuja. Etäkäyttö tulee näin mukana, eikä Andor pyydä enää kirjautumista. Toisin päin Andorista Tamcatiin siirryttäessä etäkäyttö saattaa pudota ja pitää kirjautua uudestaan.

Lue lisää etäkäytöstä ja katso muita ohjeita!

Andor-hakupalvelu

Andor Käytä Andoria, kun teet aihehakuja tai sinulla ei ole tarkkaa tietoa kirjan nimestä. Huomaa, että koska Andor hakee miljoonista viitteistä, ei kaikki osumat ole kokotekstejä. Silloin viitteen yhteydessä on merkintä: "Viitetieto". Haku kohdistuu myös kirjaston omiin kokoelmiin.

 • katkaisumerkki:  *
 • AND, OR, NOT isoilla kirjaimilla
 • etäkäytössä kirjaudu peruspalvelutunnuksellasi
 • kirjoita lainat tai omat tiedot > saat linkin tietoihisi
 • kirjoita tietokannat > saat linkit tietokantalistaan
 • kirjoita lehdet > saat linkin e-lehtilistaan
 • katso lisää : Best bets

Tamcat

Andot kirjastoluetteloKäytä Tamcatia, kun haluat löytää Tampereen yliopiston kirjastossa olevaa aineistoa, päästä lukemaan kirjaston hankkimia e-kirjoja, varaamaan aineistoa tai katsomaan saatavuustietoja. Jos haluat lukea e-kirjaa etänä, kirjaudu Tamcatiin peruspalvelutunnuksella.

Uusi lainasi tai varaa kirja kirjaston kokoelmaluettelossa

Kirjautuminen:

 • Kirjaudu peruspalvelutunnuksilla.
 • Tallenna Kirjastokortit-välilehdellä Lisää-painikkeella kirjastokorttisi tiedot (kirjaston nimi, kirjastokortin numero, salasana).
 • Jos sinulla ei ole pp-tunnusta, kirjaudu kirjastokortin numerolla, mikäli haluat uusia tai varata kirjoja.
 • E-kirjat ja e-lehtiartikkelit saat käyttöön vain pp-tunnuksella etäyhteydessä.
 • Kampuksen ja TAYS:n tietokoneilla ei tarvitse kirjautua.
 • HUOM:  asiakastiedoissa on mahdollista lisätä ylimääräinen eräpäivämuistutus. Kirjasto lähettää edelleen normaalin eräpäivämuistutuksen muutama päivä ennen eräpäivää.
 • Jos sähköpostiosoitteesi muuttuu, ilmoita siitä kirjastoon: tayk.osoitteenmuutos@uta.fi. HUOM! Ei riitä, että muutat sen omiin tietoihisi.

E-lehdet

Etäkäytössä tunnistautumista kysytään siinä vaiheessa, kun klikkaat tietokannan antamaa linkkiä ja siirryt lehden tai palvelun sivulle pois kirjaston sivulta.

Anna tunnuksesi ja kirjaudu.

Mikäli käyttämäsi lehti puuttuu Andorin lehtilistata, voit tarkistaa siihen pääsyn täältä: SFX lehtilista

Tietokannat

Etäkäytössä tunnistautumista kysytään siinä vaiheessa, kun klikkaat tietokannan antamaa linkkiä ja siirryt lehden tai palvelun sivulle pois kirjaston sivulta.

Anna tunnuksesi ja kirjaudu.

 

Kysy kirjastosta

Kysy kirjastosta      Varaa ohjausaika

Tarvitsetko apua? Kysy kirjastosta tai Varaa ohjausaika. Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen: andor@uta.fi