Skip to main content
Tampereen yliopiston kirjastoTampereen yliopistoTampereen yliopiston kirjasto

E-kirjaopas: Yleistä e-kirjoista

E-kirjojen käyttö

Miten löydän e-kirjat?

  • Yksittäiset e-kirjat linkkeineen löydät helpoiten Tamcatista lukuun ottamatta ECCO (Eighteenth Century Collections Online) ja  EEBO (Early English Books Online) -kokoelmien kirjoja.
  • E-kirjat kokoelmittain löydät tietokantalistasta. Valitse database type: e-kirjatietokannat.

Miten pääsen e-kirjoihin?

  • Voit lukea e-kirjoja Tampereen yliopiston tai Tampereen yliopistollisen sairaalan verkkoon kuuluvilla tietokoneilla kirjastossa tai muissa tiloissa. 
  • Voit lukea e-kirjoja myös etäkäytössä mistä vaan kirjautumalla Tamcatiin Tampereen yliopiston peruspalvelutunnuksella tai TAYSin henkilökunnan etäkäyttötunnuksella. 
  • Katso etäkäyttökirjautumisohje

Miten luen e-kirjoja?

  • Suurinta osaa e-kirjoista voit lukea online-tilassa laitteesi selaimessa.
  • Useimpia e-kirjoja voit ladata omalle laitteellesi ja lukea niitä ilman nettiyhteyttä offline-tilassa. Joissakin e-kirjoissa on vain latausmahdollisuus. Lataamiseen tarvitset lukuohjelman ja sitä varten luotavan Adobe ID -tunnuksen. Katso tarkemmat ohjeet E-kirjojen lukeminen ja lataaminen -välilehdeltä.

Miksi en pääse e-kirjoihin?

Mihin voin ottaa yhteyttä ongelmatilanteessa?

  • Voit pyytää apua kirjaston asiakaspalvelusta, kirjaston chatista tai sähköpostitse osoitteesta andor@uta.fi. Voit myös varata ajan ja tulla koneesi kanssa henkilökohtaiseen opastukseen.

 

Etäkäyttölinkin tekeminen e-kirjaan

Näin teet esimerkiksi Moodleen e-kirjalinkin, joka kysyy automaattisesti kirjautumista yliopiston peruspalvelutunnuksella ja vie sitten suoraan kirjaan:

https://login.helios.uta.fi/login?url=http://tampere.eblib.com/patron/FullRecord.aspx?p=1179709

Ebscon e-kirjoja

Varaa ohjausaika

Voit varata ajan henkilökohtaiseen e-kirjaopastukseen, jossa käydään läpi e-kirjojen käyttöä ja lataamista omalle koneelle. Voit tuoda mukanasi oman kannettavan tietokoneesi tai tablettisi.

Lainattavat tabletit

Voit lainata tabletin e-kirjojen lukemiseen sekä muun kirjastoaineiston ja netin käyttöön joko Linna- tai Arvo-kirjastosta. Tablettien laina-aika on 2 viikkoa. Arvossa yksi tabletti on lyhytlainakappale. Tabletteja ei voi varata eikä uusia.

  

E-aineistouutisia