Skip to main content
Tampereen yliopiston kirjastoTampereen yliopistoTampereen yliopiston kirjasto

Käsikirjoitusarkisto: Ohjeita käyttäjälle

Käsikirjoitusarkisto

Tampereen yliopiston kirjaston käsikirjoitusarkistossa on erikoiskokoelmia, jotka sisältävät kirjailijoiden ja tutkijoiden aineistoa. Useimmat niistä on järjestetty ja luetteloitu ja osa myös mikrokuvattu.

Käsikirjoitusarkiston kokoelmat on saatu yksityishenkilöiden tai perikuntien lahjoituksina kirjastolle ja yliopistolle. Kirjasto on järjestänyt ja luetteloitunut aineistoa sekä säilytettäväksi että tutkijoiden käytettäväksi. Aineistoa on noin 115 hyllymetriä. Yksityiskohtaisia luetteloita arkistokokoelmien sisällöstä voi tiedustella Linnan asiakaspalvelusta.

Käsikirjoitusarkiston kokoelmat ovat suljetussa varastossa. Asiakkaan tilaama aineisto noudetaan sieltä käytettäväksi lukusaliin. Käsikirjoitusarkiston kokoelmien käyttöön tarvitaan lupa. Osassa aineistoa on lahjoittajien asettamia käyttörajoituksia. Käyttöluvan myöntämisestä asiakas saa ilmoituksen puhelimitse tai sähköpostiin.

Useimmat käsikirjoitusarkiston kokoelmat löytyvät kohdehenkilön nimellä luetteloista  Kohdehenkilöt A-L ja  Kohdehenkilöt M-Y. Näihin kuulumaton muu aineisto on järjestetty sisällön mukaan.

Lisätietoa kokoelmien käytöstä saa  Eija Poterilta (puh. 050-318 5939) tai Jaana Lamminmäeltä (puh. 040-190 4279), sähköposti: kirjasto@uta.fi

Aineiston tilauslomake

Kokoelmia ovat järjestäneet arkistonhoitajat Aino Karvonen ja Maija Jantunen.