Skip to main content
Tampereen yliopiston kirjastoTampereen yliopistoTampereen yliopiston kirjasto

Tampereen yliopiston kirjaston Sairaalaportaali: E-aineistojen etäkäyttö

E-aineistojen etäkäyttö

E-aineistot toimivat Taysissa kirjautumatta. Lisensoitujen aineistojen etäkäyttö kotikoneella tai mobiililaitteella vaatii aina kirjautumisen. Taysin henkilökunta voi hakea e-aineistojen käyttöoikeutta lomakkeella. Tunnuksen tekee Tampereen yliopiston Tietohallinto, tunnus lähetetetään sähköpostiisi.

Etäkäyttötunnus on voimassa joko ilmoittamaasi määräaikaisuuden päättymiseen asti tai korkeintaan vuoden myöntämispäivästä. Ilmoita tunnuksen käyttötarpeen jatkumisesta ajoissa Arvo-kirjaston asiakaspalveluun, jotta tunnuksen voimassaoloaikaa voidaan jatkaa. Jos määräaika umpeutuu, tunnusta on anottava uudestaan.

Tampereen yliopiston opiskelijoilla, erikoistuvilla lääkäreillä sekä yliopiston henkilökunnalla on peruspalvelutunnukset, joilla e-aineistoja voi käyttää etänä. Tarvetta erilliselle etäkäyttötunnukselle ei siis ole.

E-aineiston etäkäyttötunnuksen hakulomake Taysin henkilökunnalle

Tee näin

  • Hae kirjaston e-aineiston etäkäyttöoikeuksia tällä lomakkeella. Saat 3-4 työpäivän kuluessa sähköpostiisi yliopiston tietohallinnosta käyttäjätunnuksen.
  • Aseta salasana verkkopankkitunnuksillasi osoitteessa: www13.uta.fi
  • Hae tietokantoja tai e-lehtiä alla olevien linkkien kautta, jolloin e-lehdet ja tietokannat kysyvät kirjautumista automaattisesti sairaalan ulkopuolella.
  • E-kirjat löydät Tamcatista. Kirjaudu etäkäyttötunnuksellasi ja etsi haluamasi kirja. Vinkkejä e-kirjojen käyttöön löydät e-kirjaoppaasta.

Kuvallinen kirjautumisohje (PDF)

Unohditko salasanasi?

Jos yliopiston tietohallinnolta saamasi tunnus ja/tai salasana on unohtunut, saat uusittua ne Tampereen yliopiston salasanan vaihtopalvelussa, jonne kirjaudutaan pankkitunnuksilla. Kun tunnistaudut, palvelu näyttää käyttäjätunnuksesi ja pyytää uutta salasanaa.

Vanhoja Metalib-tunnuksia, joita on annettu ennen 03/2015, ei enää uusita. Jos vanha tunnuksesi on unohtunut tai vanhentunut, täytä tämä lomake ja saat Tampereen yliopiston tietohallinnosta sähköpostiisi tunnukset ja ohjeet salasanan luomiseksi.

Andor - Kirjaston aineistot


Hae Andor-tietokannasta
(Ulkomaiset artikkelit, aihehaut)


Hae Tamcat-tietokannasta (e-kirjat, kirjat, painetut lehdet, kotimaiset artikkelit)

Andor-koulutus